Siteiçi Arama

Bilgilendirme

Kartal, Tarihi Kentler Birliği’nde Yer Alıyor

31.1.2013 11:33:13

Kartal Belediyesi, Kartal’ın tarihi mirasını gün yüzüne çıkarma çabalarını sürdürüyor.  Tarihi Kentler Birliği ve ÇEKÜL konulu bilgilendirme toplantısında, ÇEKÜL Vakfı Yüksek Danışma Kurulu Üyesi Hurşit Arslan, Genel Sekreter Ece Müftüoğlu Narcy’nin sunumları ile ÇEKÜL ve Tarihi Kentler Birliği’nin faaliyetleri anlatıldı.

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr Altınok Öz, ÇEKÜL ve Tarihi Kentler Birliği’nin doğa ve tarih mirasının korunması adına önemli proje ve çalışmalar yürüttüğünü, Kartal Belediyesi’nin de üyesi olduğu birliğin faaliyetleri ile yapılabilecek çalışmaları görüşmek üzere toplantılar başlattıklarını belirtti. Kartal Belediyesi olarak tarihi mirasa sahip çıktıklarına vurgu yapan Belediye Başkanı Op. Dr Altınok Öz, “ÇEKÜL Başkanı Prof Dr Metin Sözen’in bu alanda yıllara dayalı büyük emek ve çabasını biliyorum. Prof. Dr Metin Sözen gelip gezdiği Tekel sahası içinde 33 yıl önce kaderine terk edilen tarihi alanda Aralık 2010’da kazı başlattık.  Kazı alanının bulunduğu bölgenin Brias Sarayı olabileceği belirtiliyor. Kartal Belediyesi ve Kültür Bakanlığı Arkeoloji Müze Müdürlüğü’nce başlatılan kazı üç ayrı alanda devam ediyor. Önemli bulgulara ulaşıldı. Bölgenin farklı alanlarında bulunan eserleri gün yüzüne çıkartarak, tarihi mirasların korunması için Kartal Belediyesi olarak gereken duyarlılıkla çalışıyoruz. Bu süreçte birikimi ile uzmanlaşmış kadrolarının desteğini de önemsiyoruz” dedi.

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr Altınok Öz, Başkan Yardımcıları ve müdürlerin de yer aldığı toplantıda    Hurşit Arslan ve Ece Müftüoğlu Narcy yaptıkları konuşmalarda  kültürel mirasın önemine dikkat çekti.  Arslan ve Narcy, kültürel mirasın, bir toplumun üyelerine ortak geçmişlerini anlatan, aralarındaki dayanışma ve birlik duygularını güçlendiren  hazine olduğuna, insanların tarih boyunca biriktirdikleri deneyimlerin ve geleneklerin devamlılığını, geleceğin doğru kurulmasını sağladıklarını vurguladı. ÇEKÜL Vakfı temsilcileri, tarihi ve kültürel miras yalnızca sahip olduğu değerler nedeniyle değil, gençlere yeni öğrenme ve gelişme fırsatları sundukları insanlara güzel duygular ve sıcak anılar yaşattığı, yaratıcılığı ve keşfetme güdüsünü beslediği, dünyaya ve hayata bakışımıza derinlik kattığı ve herkesin geçmişimizden öğrenecek çok şeyin olduğu için korunması gerektiğinin altını çizdi. ÇEKÜL Vakfı Yüksek Danışma Kurulu Üyesi Hurşit Arslan, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün tarihi mirasa, doğaya, çevreye duyarlı bir belediye başkanı olduğunu bildiklerini ve Tarihi Kentler Birliği toplantılarında beraber olduklarına vurgu yaptı. Gelecek dönemde Kartal ilçesindeki tarihi değerlerin daha öne çıkması adına yapılacak işbirliğine açık olduklarını söyledi.

20130131_2814186_Kartal, Tarihi Kentler Birligi’nde Yer Aliyor (2).jpg20130131_2814346_Kartal, Tarihi Kentler Birligi’nde Yer Aliyor (3).jpg20130131_2814432_Kartal, Tarihi Kentler Birligi’nde Yer Aliyor (1).jpg

KARTAL BELEDİYESİ’NİN ÇEVRECİ KAMPANYASINA GÜMÜŞHANE’DEN DESTEK
23.03.2017
“FRİDA” ADLI TİYATRO OYUNU KARTAL’DA SAHNELENDİ
23.03.2017
KARTAL BELEDİYESİ’NDEN DÜNYA SU GÜNÜ KAPSAMINDA DENİZ DİBİ TEMİZLİĞİ
7. AYDOS PATİKA KOŞUSU HEYECANI BAŞLIYOR
KARTAL BELEDİYESİ KADINLAR ORKESTRASI KAYITLARI BAŞLADI
KARTAL BELEDİYESİ İŞİTME ENGELLİLER ORKESTRASI KAYITLARI BAŞLADI
KARTAL BELEDİYESİ KREŞ MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİNE YANGIN EĞİTİMİ
22.03.2017
KARTAL BELEDİYESİ VE KARTAL KAYMAKAMLIĞI İŞBİRLİĞİ İLE ŞEHİT AİLELERİ ONURUNA YEMEK DÜZENLENDİ
KARTAL BELEDİYESİ NEVRUZU ÇOCUKLARLA KUTLADI
21.03.2017
Kartal Belediye Başkanı Op.Dr Altınok Öz'ün demokrasi ve referanduma yönelik yaptığı röportaj bugün Posta Gazetesi'nde yayınlandı.

Sosyal Ağlar