ATATÜRK SEVDİĞİ ŞARKILARLA KARTAL’DA ANILDI

13.11.2017 11:02:52

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 79. yılında Kartal Belediyesi tarafından hazırlanan programla anıldı.

Kartal Belediyesi Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen 10 Kasım Atatürk’ü Anma programına Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün yanı sıra;  Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları, Kartal Belediyesi Birim Müdürleri ve çok sayıda Kartallı vatandaş katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda TRT Türk Halk Müziği Sanatçısı Yavuz Değirmenci, TRT Türk Sanat Müziği Sanatçısı Mine Geçili ile Türk Halk Müziği Sanatçısı Özcan Türe sahne aldı. Katılımcıların duygu dolu anlar yaşadığı gecede “Sarı Zeybek, Yanık Ömer, Çalın Davulları” gibi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği birçok türkü seslendirildi. Programda bir de “Atatürk- Son Balo Vals & Zeybek Belgeseli” yayınlandı. Şiirler ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğraf ve vidoları ile birlikte okunarak programa anlam kattı.

“Geldiğimiz noktada şunu gördüler ki herkesin Atatürk'e ihtiyacı var”

Programın sonunda Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: “Atatürk Tarsus’a gidiyor, trenden iniyor. Adile Çavuş Atatürk’ün yanına gidip- senin bastığın toprağı öperim- diyor. Atatürk Ulusal Kurtuluş Savaşı’nda büyük bir kahramanlık gösteren bu iri yarı kadını kaldırıp -Türk kadını yerde sürünmez, ellerin üstünde yücelir- diyor. Aradan 97 yıl geçmiş birileri de kadınların araba kullanabileceği ve maça gidebileceğine karar veriyor. 1 ağaç için bir evin yapımını 4 metre 80 santim kaydırıyor. Doğanın bir parçası olmanın bilincinde, ona zarar vermenin insanın kendi yaşamına zarar vermekten farksız olduğu bilincinde bir insan büyük bir kumandan oluyor, çok büyük siyasetçi oluyor. Bugün geldiğimiz noktada şunu gördüler ki herkesin Atatürk'e ihtiyacı var. Türk insanı, Türk parası gibidir ışığa tuttuğunda Atatürk görünür. Büyük bir mutlulukla Atatürk'e sahip çıkılmasını izliyoruz. Bilsinler ki onları ışığa tutacağız, ışığa tutunca Atatürk’ün belirmediği para sahtedir. Onların içindeki Atatürk'ü göreceğiz. Burada olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum. Unutmayacağız, onun yolunda yürümeye devam edeceğiz. Adana’daki pamuğu toplattı trene koydurdu, Erzincan’da iplik yaptı,  Erzincan'dan giden ipliği Nazilli’de basma yaptı. En mutlu olduğu gün, Nazilli’deki o fabrikanın açılış günüydü. Ona teşekkür ediyoruz, bu gece de burada olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum.” dedi. Konuşmasının ardından Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Sanatçı Yavuz Değirmenci, Mine Geçili ve Özcan Türe'ye teşekkür ederek plaket takdiminde bulundu.

ATATÜRK SEVDİĞİ ŞARKILARLA KARTAL’DA ANILDI.JPG

KARTAL’DA ÇEVREYİ TEHDİT EDEN METRUK YAPILARIN YIKIMINA DEVAM EDİLİYOR
17.11.2017
CHP KÜTAHYA İL BAŞKANI’NDAN BAŞKAN ALTINOK ÖZ’E ZİYARET
17.11.2017
BAŞKAN ALTINOK ÖZ STAJYER ÖĞRENCİLERE KARTAL BELEDİYESİ’Nİ ANLATTI
KARTAL BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ EKİM AYI FAALİYET RAKAMLARINI AÇIKLADI
16.11.2017
Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok ÖZ Cem Tv Kuzey'den programına konuk olacak
16.11.2017
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 34. kuruluş yıl dönümü kutlu olsun.
15.11.2017
Belediyemizden iş arayan engelli vatandaşlarımıza destek
ESKİŞEHİRLİLER KÜLTÜR VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN BAŞKAN ALTINOK ÖZ’E ZİYARET
DOĞA KOLEJİ YÖNETİCİLERİNDEN BAŞKAN ALTINOK ÖZ’E ZİYARET