KARTALLI ROBOT TAKIMLARINDAN ULUSLARARASI BAŞARI

12.3.2018 11:32:16

Kartal Belediyesi Sponsorluğunda ‘Shenzhen Regional 2018’e Katılan Takımlardan Gururlandıran Haber

07-10 Mart tarihleri arasında Çin´in Shenzhen Üniversitesi’nde düzenlenen ‘Shenzhen Regional 2018’ robot yarışmasında, Atalar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Göktürkler Robot Takımı ile Kartal Şehit Öğretmen Hüseyin Ağırman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Eagles Robot Takımı, yarı finale kadar yükselerek Kartal’ı ve Türkiye’yi gururlandırdı.

Dünyanın en prestijli uluslararası robotik yarışması Shenzhen Regional 2018,  07-10 Mart tarihleri arasında Çin´in Shenzhen Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Yarışmada İstanbul Kartal’dan iki okul, adını yarı finale yazdırarak Türk bayrağını Shenzhen’de dalgalandırdı.

Çin’in Shenzhen şehrinde yapılan robot yarışmasına Kartal Belediyesi sponsorluğunda 30 öğretmen ve öğrencisiyle birlikte giden Göktürkler ve Eagles Robot Takımı, yarışmada yarı finale kadar yükseldi. Yarı finalde İngiliz ve Portekizli rakiplerini de eleyen Türk takımları, Çinli rakipleriyle olan karşılaşmalarında mağlubiyet aldı. Yarışmanın sonunda Kartallı iki okuldan Atalar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Göktürkler Robot Takımı, “İlham Veren En İyi Takım” ödülüne layık görüldü.

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Adem Uçar, Destek Hizmetleri ve İşletme İştirakler Müdürü Cem Çetin ile Mali Hizmetler Müdürü Oğuzhan Dumlu da dünyanın dört bir tarafından yüzlerce yarışmacının arasından sıyrılan Göktürkler ve Eagles Robot Takımına destek olmak amacıyla Çin’deydi. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün desteği ile bilim, sanat, kültür ve spor alanında çocuk ve gençlerin Kartal’da büyük bir farkındalık yaşadığına ve bu alanda birçok çalışmaların hayata geçirildiğine vurgu yapan Kartal Belediyesi Birim Müdürleri, Shenzhen’de Kartal ve Türkiye’ye bu gururu yaşatan öğrencilere ve öğretmenlerine de tek tek teşekkür etti.

BAŞKAN ALTINOK ÖZ SİVASLI VE TRABZONLU VATANDAŞLARLA BİR ARAYA GELDİ
22.06.2018
KARTAL BELEDİYESİ “KÜRESEL ISINMA VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ” KONULU AÇIK DERSE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR
22.06.2018