Buradasınız : Anasayfa  > Haberler  > Duyurular

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eğitim Yardımı

Tarih:  17.9.2019
Yazar:  Kartal Belediyesi Basın Yayın Müdürlüğü

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi İBB Eğitim Yardımı İlkokul, Orta Okul, Lise Ve Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezlerinde Eğitim Gören Şehit Çocukları, Yetim, Öksüz Ve Engelli Öğrencilere verilecektir.

İBB Eğitim Yardımı Başvuruları Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nün Avrupa Yakası'nda Edirnekapı, Anadolu Yakasında İse Selimiye Veznelerinden Yapılacak.

Avrupa Yakası Edirnekapı Vezne Adresi: Topçular Mahallesi, Beylerbeyi Caddesi, Bostan Aralığı Sokak. No:2  Eyüp Sultan  (Edirnekapı İETT Garajı yanı)

Anadolu Yakası Selimiye  Vezne Adresi: Selimiye Mahallesi, Tıbbiye Caddesi, Atölyeler Sokak. No: 7/A Üsküdar

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eğitim Yardımı Dikkat Edilmesi Gerekenler
  • Engelli Öğrencilerde Mili Eğitim Bakanlığı Tarafından Belirlenen Yaş Sınırları Kabul Edilecek.
  • Anaokulu, Kreş Ya Da Özel Okullara Gidenlere Eğitim Yardımı Yapılamayacak.
  • Özel İlkokul, Özel Ortaokul Ve Özel Liselerde Eğitim Ve Öğretim Gören Şehit Çocuklarına, Diğer Belgelerine İlave Olarak Şehadet Belgesi İbrazı İle Ödeme Yapılacak.
  • Öğrenci Başına Bir Kereye Mahsus Olmak Üzere, Sadece İstanbul İçinde İlkokul, Ortaokul Ve Lisede Okuyan Şehit Çocuğu, Yetim, Öksüz Ve Engelli Öğrencilere Eğitim Yardımı Yapılacak.
  • Üniversite Öğrencilerine Eğitim Yardımı Yapılmayacak.
  • Özel İlkokul, Özel Ortaokul Ve Özel Liselerde Eğitim Ve Öğretim Gören Öğrencilere Eğitim Yardımı Yapılmamaktadır. Ancak Söz Konusu Okullarda Yüzde Yüz Burslu Okuduğuna Dair Belge İbraz Eden Yetim, Öksüz, Engelli Öğrencilere Ödeme Yapılacaktır.
Başvuru Belgeleri
  • Öğrenci Belgesi (Öz Anne, Öz Baba Veya Yasal Vasisi Olmayan Veliler İçin; Öğrenci Belgesine, Öğrencinin Velisi Olduğunu Belirtir İbarenin Okul Müdürlüğünce Yazılması Ve Bu İbarenin Altının Okul Müdürlüğünce Ayrıca Mühürlenip İmzalanarak Öğrenci Belgesinin Tanzim Edilmesi Gerekmektedir),Ödemeyi Alan Velinin Ve Öğrencinin Nüfus Cüzdan Fotokopileri (Aslının İbraz Edilmesi Gerekmektedir.)
  • Engelliler İçin Engel Durumunu Gösterir Belge (Geçerlilik Süresi Halen Devam Eden; Sağlık Kurulu Raporu Fotokopisi (Aslı Görülerek) Veya Rehberlik Araştırma Merkezlerinden Alınan RAM Raporu)
  • Yetim, Öksüz Ve Şehit Çocuğu Olan Öğrenciler İçin Nüfus Müdürlüğünden Alınacak Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği Veya Ölüm Belgesi

18.11.2019
  Kartal Belediye Başkanlığı 6183 sayılı yasa ile 213 sayılı yasanın amir hükümlerince ilan edilmesi gereken borçlu mükelleflere ait listeler