ANADOLU ADALET SARAYI’NDA YENİ ADLİ YILIN AÇILIŞ TÖRENİ YAPILDI

3.9.2018 16:49:12

Kartal’da bulunan Anadolu Adalet Sarayı’nda yeni adli yılın başlaması nedeniyle tören düzenlendi. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ü temsilen Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Av. Hüsnü Yeşilyurt ve Başkan Danışmanı Gülcemal Fidan’ın da davetliler arasında yer aldığı tören ile yeni adli yılın başlaması kutlandı. Törene, Anadolu Adalet Sarayı Başsavcısı İsmail Uçar, İstanbul Adalet Komisyonu Başkanı Bekir Altun, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Av. Hüsnü Yeşilyurt, Kartal Belediyesi Başkan Danışmanı Gülcemal Fidan ve çok sayıda adliye personeli katıldı. Törende konuşan Başsavcı İsmail Uçar, "Anadolu Adliyesi olarak yeni yargı yılı içerisinde hem adaleti tecelli ettirmeye hem de bu isabetli kararları alırken hızlı davranmaya gayret edeceğiz. Zira geciken adalet, adalet değildir." dedi.

2018-2019 adli yılın başlaması nedeniyle Kartal’da bulunan Anadolu Adalet Sarayı'nda düzenlenen tören, şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. D Blok'ta bulunan Şehit Hakan Kılıç Konferans Salonu'nda düzenlenen törende Anadolu Adalet Sarayı Başsavcısı İsmail Uçar ve Adalet Komisyonu Başkanı Bekir Altun birer konuşma yaptı. Kartal Belediyesi’ni Başkan Yardımcısı Av. Hüsnü Yeşilyurt ve Başkan Danışmanı Gülcemal Fidan’ın temsil ettiği törende Başsavcı Uçar, özetle şunları söyledi: “Anadolu Adliyesi olarak yeni yargı yılı içerisinde hem adaleti tecelli ettirmeye, hem de bu isabetli kararları alırken hızlı davranmaya gayret edeceğiz. Zira geciken adalet, adalet değildir. Yeni adli yılımızla birlikte soruşturmalarda ve yargılamalarda hedef süre uygulamasına geçilecek. Umarım yargı adına işlevsel bir uygulama olur. Geçtiğimiz yargı yılı içerisinde 226 bin soruşturma evrakı kaydettik ve içerisinde bulunduğumuz yıl içerisinde şu ana kadar 163 bin soruşturma evrakımız oldu. Bu demek oluyor ki bu yılsonu itibariyle kapanış rakamımız daha fazla olacak.”

BAŞKAN GÖKHAN YÜKSEL, TEKEL CADDESİ'NDEKİ ALTYAPI ÇALIŞMALARINI YERİNDE İNCELEDİ
15.09.2021
KARTAL’DA BAŞTAN AŞAĞI YENİLENEN PARKA İMAMOĞLU ZİYARETİ
15.09.2021