KARTAL BELEDİYESİ’NDE ACİL DURUM TAHLİYE TATBİKATI GERÇEKLEŞTİ

12.10.2018 15:10:01

Kartal Belediyesi, acil durumlarda personelin güvenliğinin sağlanması ve yapılması gerekenler konusundaki bilinci artırmak amacıyla acil durum tahliye tatbikat planı gerçekleştirdi.

Tüm personeli kapsayan tatbikat, Kartal Belediyesi Hizmet Binası’nda gerçekleşti. Tatbikat sırasında personel ve ziyaretçilerin olası bir yangın, sabotaj, şüpheli paket, doğal afet ve benzeri durumlarda, acil durum tahliye tatbikat sorumluların eşliğinde bina içerisindeki tehlikeli bölgelerden uzaklaştırılarak emniyetli bölgelere güvenli bir şekilde tahliyesi sağlandı. Tatbikat; Acil Durum Yöneticisi ve Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Feyyaz Kaynak, Acil Durum Yönetici Yardımcıları; Destek Hizmetleri ve İşletme İştirakler Müdürü Cem Çetin, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Güray Ünseven, Güvenlik Amiri Erdal Yiğit'in eşliğinde gerçekleşti. Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, belediye çalışanları ve vatandaşların dahil olduğu tatbikatta kat sorumluları, tahliye anonsuyla birlikte; acil durum ekiplerini toplayıp yangın kapılarını açarak katlarında bulunan personel ve ziyaretçilerin tahliyesini sağladı. Ekipler daha sonra büroların, teknik mahallerin, tuvaletlerin, çay ocaklarının boş olup olmadığını kontrol ederek arkada kimsenin kalmadığından emin oldu. Toplanma noktasına gelindiğinde katın yoklamasını yapan ekiplerin, tüm kontrolleri yaptıklarına emin olunduktan sonra tatbikat sona erdi.