KARTALLI MİNİKLERE ‘KIZILAY HAFTASI’ KAPSAMINDA EĞİTİM VERİLDİ

8.11.2018 15:40:30

Kartal Belediyesi ve Türk Kızılayı Kartal Şubesi işbirliğiyle Kartal Belediyesi’ne bağlı kreşlerde eğitim alan çocuklara Kızılay Haftası’nda farkındalık oluşturma amacıyla bir etkinlik düzenledi.

Türk Kızılayı Kartal Şubesi görevlileri tarafından ilk olarak Kartal Belediyesi Sabiha Bengütaş Kreşi’nde verilen uygulamalı eğitime; Türk Kızılayı Kartal Şubesi Başkanı Müjdat Keçeli, Kartal Belediyesi Kreşler Müdürü Nazlı Enif Dipşar, Sabiha Bengütaş Kreş Sorumlusu İlknur Canıbeyaz, Kartal Kızılay Şubesi’nden Birgül Şahin, Güler Yıldırım, kreş öğretmenleri ve minik öğrenciler katıldı. Verilen eğitimde, sınıfa sembolik bir ‘Kızılay Çadırı’ kurularak Türk Kızılayı’nın nasıl kurulduğu ve görevlerinin neler olduğu anlatıldı. Kaza ve afet anında nasıl davranmaları gerektiği konusunda miniklere çizgi film izlettirildi. Kreş öğrencilerinin Kızılay amblemli kepleri ile katıldığı etkinlikte, öğrencilere Kızılay’ın afet dönemlerinde yaptığı yardım faaliyetleri de anlatıldı.

KARTALLI MİNİKLERE ‘KIZILAY HAFTASI’ KAPSAMINDA EĞİTİM VERİLDİ (5).JPGKARTALLI MİNİKLERE ‘KIZILAY HAFTASI’ KAPSAMINDA EĞİTİM VERİLDİ (6).JPG