KARTAL’DA ÇEVREYİ TEHDİT EDEN METRUK YAPILARIN YIKIMINA DEVAM EDİLİYOR

6.12.2018 09:24:08

Kartal Belediyesi; ilçe genelinde vatandaşlar ve çevre için tehlike arz eden metruk binaların yıkımına devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, hem vatandaşların hem de mahalle muhtarının sık sık yıkılmasını talep ettiği metruk bir binanın yıkımını gerçekleştirdi. Kentsel sit alanında kalan; ancak tescilli olmayan bina için Kartal Belediyesi, İstanbul 5 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’na başvurarak yıkım için izin aldı.

Uyuşturucu madde kullananların da zaman zaman kaldığı ve daha önce yangının da yaşandığı bina için harekete geçen Kartal Belediyesi, geçen yaz ayında, İstanbul 5 No’lu Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’na başvurdu. Kartal Yukarı Mahalle G22a14b1c pafta, 11456 Ada, 4 Parselde yer alan 308.5 metrekare üzerindeki metruk binanın durumunu inceleyen koruma bölge kurulu, Kentsel Sit Alanı’nda kalan bina için tescil kaydı bulunmadığını ve yapının yıkılmasında 2863 sayılı yasa açısından sakınca olmadığına karar verdi. Kurulun gönderdiği yazıda söz konusu parselde yapılacak her türlü inşai ve fiziki uygulama için kuruldan izin alınması gerektiğinin altı çizildi. Söz konusu karar üzerine harekete geçen Kartal Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, söz konusu metruk binanın yıkımını gerçekleştirerek alanı düz hale getirdi. Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Apaydın ve Fen İşleri Müdürü Ayhan Taş da Yukarı Mahalle Muhtarı Ünal Özuğurlu ile birlikte yıkım çalışmasını yerinde inceledi.

KARTAL’DA ÇEVREYİ TEHDİT EDEN METRUK YAPILARIN YIKIMINA DEVAM EDİLİYOR (6).JPG