KARTAL BELEDİYESİ’NDEN MİNİK DOSTLARIMIZA KEDİ EVLERİ

11.1.2019 10:17:21

Kartal Belediyesi ve Yakacık Özel Eğitim Meslek Okulu işbirliğiyle yürütülen proje kapsamında öğrenciler tarafından geri dönüşüm malzemeleriyle üretilen ‘Kedi Evleri’ ilçenin çeşitli noktalarına yerleştirildi.

Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün destekleriyle Yakacık Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencileri tarafından geri dönüşüm malzemeleriyle üretilen kedi evleri; Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Feyyaz Kaynak, Kartal Belediyesi Meclis Üyesi Hüseyin Tozkoparan, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars ve Fen İşleri Müdürü Ayhan Taş tarafından teslim alındı.

Minik dostlarımızın soğuk havalarda üşümemesi için kompozit atıklardan üretilen kedi evleri, ilçedeki çeşitli noktalara dağıtıldı.

Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars, ''Sokak hayvanı, bir hevesle alınan ve sonra sokağa bırakılan, bunun yanında bir de zaten sahiplenmeyen ve sokaklarda yaşamak zorunda kalan hayvanlardır. Ne şekilde olursa olsun sokaktaki hayvanlar ilgiye, sevgiye ve yiyecek içeceğe çok fazla gereksinim duyarlar. Sokak hayvanı dediğimiz kedi ve köpekler, insanlar tarafından evcilleştirilmiş ve insanın olduğu her yere insanla birlikte gelmiştir. Maalesef insanlar, bu canlıları kendilerine mahkûm kılmakla kalmayıp bir de bu hayvanları sokaklara terk etmiş, sonrasında ise sokaklarda dahi varlıklarına tahammül gösteremez olmuştur.  Bu soğuk havalarda sokakta yaşayan kedilerimizi unutmadık ve kompozit malzemeleri geri dönüşüm kutusu ve süt kutuları ile yalıtım malzemeleri kullanılarak kedi evlerini yaptık. Öğrencilerimizin bu konudaki duyarlığı da takdir edilesidir. İsteyen vatandaşlar 0216 280 60 60 numaralı ‘Alo Çevre Hattını’ arayarak bizden kutu talep edebilir. Proje sayesinde hem atıklar değerlendiriliyor, hem de kedilerin bu soğuk kış günlerinde sıcak bir evleri oluyor. Lütfen sokak hayvanlarının da bir yaşam hakkı olduğunu unutmayalım.'' dedi.

Yakacık Özel Eğitim Meslek Okulu Müdürü Mahmut Balta ise Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün atık dönüşümü ile ilgili çalışmalarını ilgiyle takip ettiklerini ve bu projenin bir parçası olmaktan son derece mutlu olduklarını belirterek, destekleri için Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e teşekkür etti.