“MAHZUNİ ŞERİF” ADLI OYUN KARTAL’DA SAHNELENDİ

13.3.2019 11:21:59

Mahzuni Şerif’in hayatının anlatıldığı müzikli tiyatro “Mahzuni Şerif-Devri Mahsuni” adlı oyun, Kartal’da sanatseverler ile buluştu.

Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyuna; Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Başkanı Muammer Çelebi ve ilçe yönetimi, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Kartal Şube Başkanı Kenan Özdemir’in yanı sıra; Kartal Belediyesi iştirak şirketlerinin yöneticileri, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ile birlikte çok sayıda Kartallı sanatsever katıldı.

Tiyatro başlamadan önce konuşan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Kartal Şube Başkanı Kenan Özdemir, izleyicilere katılımları için teşekkür etti.

Mahzuni Şerif’in çocukluğundan başlayarak bütün hayatını anlatan oyun, Kartallı sanatseverlerin büyük beğenisini topladı. Yönetmenliğini Murat Sarı’nın, oyunlaştırma görevinin Hakan Güneri ve Gül Göker’in üstlendiği oyunda ‘Mahzuni Şerif’ karakterini Mehmet Güler, ‘Yılmaz Güney’ karakterini Hakan Güneri canlandırırken oyuncu kadrosunu Merve Köse, Fahri Bozbaş, Ender Yiğit ve Hakkı Şahin oluşturdu. Oyun sırasında 2 ses sanatçısı da bağlamaları ile türküler seslendirdi. Ankara Birlik Tiyatrosu oyuncuları tarafından sahnelenen oyun, seyirciler tarafından uzun süre alkışlandı.

Oyunun sonunda sanatçılara Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz adına, Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü personeli tarafından çiçek takdim edildi.

“MAHZUNİ ŞERİF” ADLI OYUN KARTAL’DA SAHNELENDİ (5).JPG“MAHZUNİ ŞERİF” ADLI OYUN KARTAL’DA SAHNELENDİ (6).JPG“MAHZUNİ ŞERİF” ADLI OYUN KARTAL’DA SAHNELENDİ (7).JPG

KARTAL’DA CAM İLE SANATIN BULUŞTUĞU SERGİ ZİYARETE AÇILDI
KARTAL BELEDİYESİ’NDEN DOWN SENDROMU FARKINDALIK GÜNÜ ETKİNLİĞİ
BAŞKAN ALTINOK ÖZ ÂŞIK VEYSEL’İ ANMA PROGRAMINA KATILDI