‘ÇİFTÇİLER GÜNÜ’ ÖĞRENCİLER İLE BİRLİKTE KUTLANDI

15.5.2019 15:17:51

Kartal Belediyesi ve Mehmet Hilmi Altay İlköğretim Okulu işbirliği ile düzenlenen etkinlikte, ‘Dünya Çiftçiler Günü’ kutlandı ve öğrencilere organik tarım hakkında ilgili bilgi verildi.

Kartal’da bulunan Mehmet Hilmi Altay İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirilen etkinliğe; Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars, Mehmet Hilmi Altay İlkokul Müdürü Mustafa Çelik ile birlikte çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars, okulun bahçesinde kurulan organik tarım alanında öğrencilere, tarımın hayatımızdaki yeri ve organik tarımın önemli unsurlarından birisi olan Kırmızı Solucan Gübresi hakkında bilgi verdi. Organik tarım ile ilgili hazırlanan broşürleri de inceleyen öğrenciler, organik tarım bahçesinde yetişen ürünler ile ilgili Dr. Dilek Kars’ı soru yağmuruna tuttu.

Etkinlikte konuşan Kars, “Uluslararası Tarım Üreticileri Federasyonu’nun kuruluş günü olan 14 Mayıs yalnız bizde değil, kuruluşa üye bütün ülkelerde Dünya Çiftçiler Günü olarak kutlanmaktadır. Bugün, burada bu önemli günü kutlamak ve daha önceden organik bahçede çilek, maydanoz, biber gibi gübre ile elde edilen ürünlerin son durumunu yerinde görme amacıyla toplandık. Emekleriyle ülke tarım ekosistemine destek sağlayan, onu ayakta tutan tüm çiftçilerin, Dünya Çiftçiler Günü kutlu olsun. Günümüz şartlarında sanayinin gelişmesi ile birlikte insanlar kimyevi ürünler üretmeye ve kullanmaya başladı. Sonucun olumlu olduğu inancıyla doğanın muhteşem gücünü görmezden geldi ve işte bu noktada biz de 28 Ocak 2013 tarihinde, ‘Sen de Siyah Altın Üret Çevreyi Koru’ sloganıyla projemizi başlattık. Bu projede amacımız, mutfak atıklarının evlerde Kırmızı Kaliforniya Solucanları yardımı ile altın değerinde olan organik gübreye dönüştürülmesini sağlamak.” dedi.

Kartal Belediyesi’nin çevreye verdiği önemi vurgulayan Dr. Dilek Kars, “Bizler, Kartal Belediye Başkanımız Gökhan Yüksel’in vizyonu doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyor ve özellikle çocuklarda çevre bilincinin oluşturulmasını amaçlıyoruz. Ayrıca etkinliğimize verdiği destekler için de Mehmet Hilmi Altay İlkokul Müdürü Mustafa Çelik’e çok teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

00‘ÇİFTÇİLER GÜNÜ’ ÖĞRENCİLER İLE BİRLİKTE KUTLANDI (3).JPG‘ÇİFTÇİLER GÜNÜ’ ÖĞRENCİLER İLE BİRLİKTE KUTLANDI (2).JPG‘ÇİFTÇİLER GÜNÜ’ ÖĞRENCİLER İLE BİRLİKTE KUTLANDI (4).JPG

KARTAL BELEDİYESİ KREŞLERİ, MİNİKLERE MÜZE KÜLTÜRÜNÜ AŞILIYOR
‘YARATICI DRAMA’ SEMİNERİ KARTAL’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
24.05.2019