‘YARATICI DRAMA’ SEMİNERİ KARTAL’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

24.5.2019 16:51:30

Kartal Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından, belediye personeline yönelik, ‘Yaratıcı Drama’ semineri gerçekleştirildi.

Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen seminere çok sayıda belediye personeli katıldı. Seminerde, Yaratıcı Drama ve Kişisel Gelişim Uzmanı Vildan Açılan tarafından, ‘Yaratıcı Drama’ konusu, uygulamalı olarak anlatıldı. Etkinliğe katılan personel ayrıca, herhangi bir konuda, doğaçlama, rol oynama gibi tekniklerden yararlanarak, gruplar halinde canlandırmalarda bulundu.

Yaratıcı Drama

Yaratıcı drama; bir grubu oluşturan üyelerin yaşama deneyimlerinden yola çıkarak, bir amacın, düşüncenin, doğaçlama, rol oynama (rol alma) gibi tekniklerden yararlanarak, canlandırılmasıdır.

Bu canlandırma süreçleri deneyimli bir lider/ eğitmen eşliğinde yürütülürken kendiliğindenliğe şimdi ve burada ilkesine, -mış gibi yapmaya dayalıdır ve yaratıcı drama, oyunun genel özelliklerinden doğrudan yararlanır.