Ardino Belediye Başkanı Resmi Murad'dan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel'e tebrik ziyareti

9.7.2019 16:37:41

Ardino (Eğridere) Belediye Başkanı Resmi Murad, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i ziyaret etti. Görüşmede her iki belediye arasındaki sıkı iş birliğinin devam etmesi yönünde temenniler dile getirildi.

Kartal Belediyesi'nin kardeş kentlerinden Bulgaristan’ın Ardino ilçesinin Belediye Başkanı Resmi Murad, 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde CHP'den Kartal Belediye Başkanlığını kazanan Başkan Gökhan Yüksel'i makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında Ardino Belediye Meclis Başkanı Sezgin Bayram, Kartal Belediye Meclis Üyesi Olcay Özgön, Ardino Belediye Başkan Yardımcısı Nasko Küçükov ve Ardino Belediye Meclis Başkanvekili Aziz Murad hazır bulundu.

Ardino Belediye Başkanı Resmi Murad, 31 Mart mahalli idareler seçimlerinde elde ettiği başarıdan dolayı Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel'i tebrik ederek Ardino Belediyesi'nin amblemi olan Şeytan Köprü'nün bir siluetinin yer aldığı plaketi taktim etti. Başkan Yüksel de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Başkan Murad'a teşekkür etti.

Ardino (Eğridere) hakkında

Eğridere, Bulgaristan'da Kırcaali iline bağlı, Türklerin yoğun olarak yerleşik olduğu bir şehirdir. Osmanli döneminde Edirne Vilayeti'nin Gümülcine Sancağı'na bağlı bir kâza idi. Ardino şehri Doğu Rodop Dağları'nın batısında, Kırcaali'nin güneybatısında bulunur. Başkent Sofya'ya uzaklığı 300 km'dir.