“SESSİZ ŞİDDET” ADLI KONFERANS KARTAL’DA DÜZENLENDİ

16.1.2020 16:51:24

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün Ocak ayı etkinlikleri kapsamında Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde ‘Sessiz Şiddet’ adlı konferans düzenlendi.

“Hesaplanmış Sessiz Manipülasyon Boyutuyla İşlenen Suçlar ve Yasal Boyut” adlı kitap ile aynı adı taşıyan konferansta kitabın yazarı ve Avukat Serra Taşköprü, hazırladığı sunumda şiddetin türleri, kökeni, psikolojik manipülasyon ve özellikle sessiz kalınarak uygulanan şiddet hakkında konuştu.

“Bazen sessizlik suç işleme yöntemidir dersem, buna hemen inanır mısınız?” diyerek katılımcılara sorular yönelten Taşköprü, bu durumun inanması güç olsa da imkânsız olmadığını, sessiz kalarak birçok suç işlenebileceğini ve maruz kalanın birçok suça sürüklenerek birçok suçun da faili olabileceğini belirtti. “Başka bir deyişle yönlendirme gücünden dolayı bu bir sessiz manipülasyondur. Söz gümüşse, sükût altındır deyişinin zıttı bir gerçeği gözler önüne seriyoruz.” Diyerek bazen sükûtun altın değil, madalyonun karanlık ve görünmeyen yüzü olduğunu seyircilerle paylaştı.

İnteraktif olarak yapılan konferansta bir yandan da dinleyicilerin merak ettikleri soruları cevaplayan Taşköprü, kitabından örnekler vererek sessiz şiddetin boyutlarından ve sonuçlarından bahsetti.

Konferansın sonunda Başkan Yardımcısı Hüseyin Tozkoparan, sunumu için Serra Taşköprü’ye teşekkür ederek Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen kendisine bir plaket takdim etti.

“Sessiz Şiddet” Adlı Konferans Kartal’da Düzenlendi (1).jpg“Sessiz Şiddet” Adlı Konferans Kartal’da Düzenlendi (2).jpg“Sessiz Şiddet” Adlı Konferans Kartal’da Düzenlendi (3).jpg

KARTAL BELEDİYESİ’NDEN İTFAİYE MERKEZLERİNE DEZENFEKTE HİZMETİ
08.07.2020
VEDAT GÜNYOL 5. DENEME YARIŞMASI İÇİN BAŞVURULAR ALINMAYA BAŞLANDI