F

KARTAL BELEDİYESİ 2020 YILI FAALİYET RAPORU OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

10.4.2021 12:53:13

Kartal Belediyesi meclis salonunda Özlem Bulut başkanlığında gerçekleştirilen 3’üncü toplantı yılı Nisan ayı 3’ncü oturumunda 2020 faaliyet raporu oy çokluğu ile kabul edildi.

Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Oktay Aksu, Kartal Belediyesi’nin 2020 yılı faaliyetleri hakkında bir sunum gerçekleştirerek, bir yılı aşkın süredir yaşanan pandemi sürecinin tüm olumsuzluklarına rağmen Kartal Belediyesi tarafından ilçe genelinde pek çok önemli faaliyet ve projenin hayata geçirildiğini ifade etti.

Kartal Belediyesi’nin alt yapıdan meydanlara, kreşlerden yeşil alanlar ve yeni kültür merkezine kadar pek çok örnek belediyecilik hizmetini Kartal’a ve Kartallılara kazandırdığını belirten Başkan Yardımcısı Aksu, korona virüsünün yarattığı tüm olumsuzluklara rağmen farklı alanda çok sayıda hizmet ürettiklerini ifade etti. 200 bin çağrı alan Komşu iletişim Merkezi ekibi ile Kartal genelinde 45 bin hanenin ziyaret edildiğini söyleyen Aksu, bir yandan Kartallı komşularının fikir, öneri ve taleplerini alırken, bir yandan da kendilerine içerisinde hijyen malzemelerinin bulunduğu bir kit teslim edildiğini belirtti. Kartal’da bir ilki gerçekleştirerek Aşevi ve Gıda Bankası’nı ilçeye kazandıracaklarını söyleyen Aksu, çok kısa sürede buranın ihtiyaç sahibi vatandaşlara hizmet vermeye başlayacağını; günlük 10 bin kişinin sıcak yemek, aylık 2 bin 500 kişinin ise kuru erzak ihtiyacını karşılayacaklarını belirtti.

Öte yandan Kartal Belediyesi’nin, İBB ve İSKİ ile beraber gerçekleştirdiği atık ve yağmur suyu kanalları ile beraber 65 bin tonu bulan asfalt serimi gerçekleştirdiği bilgisini veren Aksu: "Kartal’ın önemli bir alt yapı sorununu çok kısa bir sürede çözdük. 2 ayrı koldan biri 2,5 m² ( 2,5 metre taban 1 metre yükseklik), diğeri ise 8 m² (4 metre taban 2 metre yükseklik) çevre yağmur sularını toplayan ve denize ulaşabilmesini sağlayan toplamda 5 km’lik yağmur suyu alt yapısını yenileyerek, denizle birleşen Prekast dere inşa edip Kartal merkezinin 25 yıldır kangren sorunu olan su baskınlarından kurtardık. Dedi ve  faaliyet raporunun hazırlanmasına emeği geçenlere ve oturumda hazır bulunarak düşüncelerini ifade eden tüm meclis üyelerine teşekkür etti.

Sunum eşliğinde konuşmasını gerçekleştiren Aksu’nun ardından, Cumhuriyet Halk Partisi ve AK Parti gruplarından söz alan meclis üyeleri, faaliyet raporu ile ilgili görüş ve eleştirilerini meclis kürsüsünden dile getirdi. Konuşmaların ardından yapılan oylamada 2020  faaliyet raporu Kartal Belediye Meclisi’nde oy çokluğu ile kabul edildi.

AFET GÖNÜLLÜLERİNE YÖNELİK “AFET ANINDA ACİL MÜDAHALE” EĞİTİMİ
09.05.2021
KARTAL BELEDİYESİ MUHTARLARIN RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLADI
08.05.2021