GELECEK İÇİN ENGEL YOK

31.3.2011 00:34:22

“Kartal’da Gelecek İçin Engel Yok” kampanyasına okullardan on binlerce destek geldi

Kartal Belediyesi tarafından geçtiğimiz günlerde “Gelecek İçin Engel Yok” anlayışıyla hayata geçirilen proje hız kesmeden devam ediyor. Proje kapsamında kamu kuruluşları, muhtarlıklar, kültür merkezleri ve okullara geri dönüşüm kutuları yerleştiriliyor. Gazete ve plastik kapakların geri dönüşüm kutularında toplanmasıyla başlayan çalışmalar neticesinde toplanan kapak ve gazeteler, ihtiyaç sahipleri için tekerlekli sandalye ile değiştiriliyor.

Anadolu yakasında kapak toplayarak geri dönüştüren tek belediye olan Kartal Belediyesi, projenin meyvelerini toplamaya başladı. Vatandaşlar kadar öğrencilerin de duyarlı olduğu kampanyaya Kadıköy Moda Kız Teknik ve Meslek Lisesi de on binlerce kapak toplayarak destek oldu. Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ve Kent Konseyi Gençlik Meclisi kapak toplayarak kampanyaya katkı sağlayan okul öğrencileri ve yönetimiyle bir araya gelerek teşekkürlerini bildirerek, toplanan kapakları teslim aldı.

Kartal’da başlayan kampanya İstanbul haricinde ki illerde de büyük yankı uyandırdı. Başta çevre iller olmak üzere Antalya ve Yalova illerinde de on binlerce kapak Kartal belediyesi tarafından toplanarak ihtiyaç sahipleri için tekerlekli sandalyeye çevrildi. Kartal Belediyesinin öncülüğünde sürdürülen kampanya haziran ayına kadar devam edecek.

Eski Bakan Moğultay Vefatının 5’inci Yılında Kabri Başında Anılacak
KARTAL BELEDİYESİ, TÜRK EĞİTİM VAKFI İLE KARTALLI MUHTARLARI BULUŞTURDU